Berichten over de blokkeringsregeling vanaf 11 juni alleen nog digitaal
Maakt u gebruik van de uitstelregeling belastingconsulenten? Dan krijgt u via het Service Bericht Uitstel (SBU) terugkoppeling over uw uitstelverzoeken. Tot nu toe kreeg u berichten over de blokkeringsregeling digitaal én aangetekend op papier. Binnenkort gebeurt dit alleen nog digitaal.
Machtigen voor Mijn Belastingdienst Zakelijk? Het kan!
Regelt u belastingzaken van ondernemers via het oude portaal voor ondernemers? Dan kunnen uw klanten u voortaan machtigen om bepaalde belastingzaken te doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal voor ondernemers.
Status uitstelverzoeken via SBU niet meer dagelijks, maar wekelijks
Maakt u gebruik van de uitstelregeling belastingconsulenten? Dan krijgt u via het Service Bericht Uitstel (SBU) terugkoppeling over uw uitstelverzoeken. Tot nu toe werd de status van uw uitstelverzoeken voor 2018 iedere dag ververst. Binnenkort gebeurt dit alleen nog maar wekelijks.
Valse e-mail in omloop over betalingsachterstand
Er is een valse e-mail (phishing) in omloop. Deze gaat over een betalingsachterstand die u nog moet betalen. Betaal niet!
Bezwaren box 3-heffing 2018 aangewezen als massaal bezwaar
Een deel van de bezwaren tegen de vermogensrendementsheffing (box 3) in de aanslag inkomstenbelasting 2018 wordt aangewezen als massaal bezwaar.
21% btw voor bewegen in een vacuümcabine
Bewegen in een vacuümcabine is geen sport en valt daarom onder het btw-tarief van 21%.
4e 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2019': verbeterde uitgave gepubliceerd
De uitleg over het vergoeden van studiekosten van kinderen van werknemers bij punt 13 in de 4e uitgave van de 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2019' riep vragen op. We hebben de informatie hierover aangepast.
Btw-tarief van 21% voor de levering van tussentreden op een trap
Met tussentreden is traplopen minder inspannend voor mindervaliden. Tussentreden geven echter geen ondersteuning voor hand, arm of oksel. Daarom valt de levering van tussentreden onder het btw-tarief van 21%.
Welke loonbelastingtabellen gebruikt u voor werknemers die inwoner zijn van België, Aruba en Suriname?
Sinds 1 januari 2019 hebben in principe alleen inwoners van Nederland recht op het belastingdeel van de algemene heffingskorting (zie paragraaf 7.3.7 van het 'Handboek Loonheffingen 2019'). Maar door belastingverdragen hebben inwoners van België, Aruba en Suriname hier ook recht op. Hierover hebben we veel vragen gekregen, bijvoorbeeld welke loonbelastingtabel u dan moet gebruiken.
Bezwaren box 3-heffing 2017 aangewezen als massaal bezwaar
Bezwaren tegen de berekening van de vermogensrendementsheffing (box 3) in de aanslag inkomstenbelasting 2017 zijn door staatssecretaris Snel van Financiën aangewezen als massaal bezwaar. Wij beoordelen of uw bezwaar mee kan doen met de massaalbezwaarprocedure en daarover krijgt u een brief van ons.
Created by the RSSMix
News Wizard