Kritik från patientförening: ”Det är oerhört allvarligt”
Mia Berg som driver en patientförening för vårdskadade och anhöriga är starkt kritisk till att alla självmord inte får en oberoende granskning. Något som är följden av att alla självmord inte längre lex Maria-anmäls inom vården.
Journaler ska granskas för att förhindra självmord
En landsomfattande granskning av journaler bland personer som tagit sitt liv genomförs nu. Forskare hoppas få svar på om vården uppfattat att det fanns en risk för självmord.
Handelns uppmaning: Dra något gammalt över er
För 20 år sedan utsågs dataspelet till årets julklapp av handeln. För tio år sedan en upplevelse – i år blev det det återvunna plagget. SVT har fångat spontana reaktioner från Östersundsbor.
FN:s miljöchef avgår efter kritik för resor
FN:s miljöchef, norrmannen Erik Solheim, avgår som ledare för miljöprogrammet Unep i kölvattnet av kritik mot att han rest för stora belopp. Solheim bekräftar att han lämnar sitt uppdrag för tidningen Dagens Næringsliv, men kritiserar samtidigt en rappo
Flera till sjukhus efter källarbrand
Sju personer fördes till sjukhus med ambulans efter en brand i en källare till ett flerfamiljshus i Köping. De har lindrigare rökskador, enligt polisen. – Det har varit väldigt kraftig rökutveckling, säger polisens presstalesperson Pelle Nellberg. Röken
Oscar Alsenfelt ska förvalta Redhawks superläge
Bern-Malmö Redhawks 0–0
Ännu ingen lösning i Härjedalen
På måndag när kommunfullmäktige i Härjedalen sammanträder var det tänkt att man skulle välja kommunstyrelse. Men så blir det inte. Det är ännu inte klart hur Härjedalens kommun ska styras de närmaste fyra åren.
Teckenspråksundervisning införs i Kalmar
Kalmar kommun inför teckenspråksundervisning som en del av modersmålsundervisningen i kommunen. Det görs för att allt fler barn har en hörselnedsättning eller är döva.
Dubbelt så långa handläggningstider på Telge bostäder
Det har blivit dubbelt så långa handläggningstider på Telge bostäder. Orsaken är främst en personalbrist.
Nyheter från dagen: 20 november
Detta har hänt i Skåne under tisdagen 20 november.
Nyheter från dagen: 20 november
Detta har hänt i nordvästra Skåne under tisdagen 20 november.
Misslyckat ryskt försök att begränsa OPCW
Rysslands och Irans försök att begränsa OPCW:s mandat att lägga skulden för kemvapenattacker på enskilda aktörer misslyckades på OPCW-konferensen som pågår i Nederländerna. OPCW:s utökade budget för 2019 antogs med röstsiffrorna 99 mot 27. De extra medl
Trump: Relationen med Saudiarabien står fast
USA:s relation med Saudiarabien står fast, trots mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi, skriver president Donald Trump i ett uttalande från Vita huset.
Apotek rånat i Mullsjö
Ett apotek i Mullsjö utsattes under tisdagskvällen för ett rån. Polisen är på plats och söker med hundpatrull.
Danmarks rikaste museum gör konstnärerna till slavar
Varför betalar inte Aros konstnärerna, frågar sig Pontus Kyander?
Här ber trippelmördaren om ursäkt i TV
För 30 år sedan mördade Nikita Bergenström, tidigare Juha Valjakkala, en familj i Åmsele i Västerbotten. Nu ber han sonen som blev ensam kvar om ursäkt i ett TV-program i finska Yle. – Det tog 20 år av mitt liv i fängelset och deras liv, för offrens anhöriga mycket mer än så, säger han.
Larm om brand i Nora
Ett larm om en misstänkt brand i ett flerfamiljshus i Nora kom på tisdagskvällen.
Råttor har tagit sig in i deras vardagsrum: ”Nästa gång tar vi in på hotell”
Sedan i somras har en familj i södra Stockholm kämpat mot råttor som vid upprepade tillfällen tagit sig in i huset. Nu har familjen fått nog. – Nästa gång det kommer in en råtta så går vi ut, stänger dörren bakom oss och tar in på hotell, säger Johan Hassius.
Rekordmånga anmälningar mot Postnord
Man död i arbetsplatsolycka
En man har avlidit i samband med en arbetsplatsolycka i Koskullskulle utanför Gällivare. Olyckan har inträffat på tisdagseftermiddagen.
Created by the RSSMix
News Wizard