JK prövar inte Muncks anmälan
Skolor i Uppsala utrustas med nya brandlarm
Det kommunala fastighetsbolaget Uppsala Kommun Skolfastigheter AB arbetar med att utrusta alla sina skolor i Uppsala med brandlarm som är direktkopplade till en bemannad utlarmningscentral.
Identitetskris i Boxholm efter nedläggningen
Att osttillverkningen lägger ner betyder inte att det är kris för arbetsmarknaden i Boxholm. Däremot innebär det en identitetskris för kommunen.
Bil körde in i stolpe på Industrigatan
På tisdagen skedde en singelolycka i korsningen Industrigatan och Scheelegatan.
Mattias Karlsson om det osäkra läget i Halmstadpolitiken
Efter att SD oväntat röstat fram Socialdemokraterna till makten i Halmstad ställer sig Mattias Karlsson, politisk redaktör på oberoende liberala Hallandsposten, frågande till hur kommunen ska styras framöver.
Fritt fram att dricka vattnet i Gästrike-Hammarby igen
Nu kan du som bor i området kring Gästrike-Hammarby dricka kranvattnet igen, utan att först behöva koka det.
HK Malmö tvingas avsluta borta: ”Klart det är en nackdel”
Tufft motstånd från Rumänien i tredje kvalomgången till EHF-cupen.
Flera skjutningar i Eskilstuna 2018
Flera skottlossningar har inträffat i Eskilstuna under 2018. Två män har mördats och två personer har skadats. Det är inte klarlagt om det finns några samband mellan skjutningarna.
Uber värderas till 120 miljarder dollar
Taxitjänsten Uber värderas till cirka 120 miljarder dollar, cirka 1 070 miljarder kronor, vid en eventuell börsnotering. Uppgifterna kommer från anonyma källor till tidningen Wall Street Journal som spekulerar kring en eventuell notering nästa år. Summa
Överklagan i Fittjafallet dras tillbaka
Det omtalade fallet med en misstänkt gruppvåldtäkt i Fittja söder om Stockholm kommer inte att få någon prövning i hovrätten. Kvinnan i fallet drar tillbaka sin överklagan, då ännu en process skulle vara för tuff för henne.
Festivalchefen: ”Viktigt att belysa fake news”
Inför varje upplaga av Stockholms filmfestival tittar festivalschefen Git Scheynius och hennes medarbetare igenom närmare 4 000 filmer. Årets så kallade Spotlighttema bär titeln Demokrati i fara. – Festivalen tar tempen på den moderna demokratin och hur den hotas av populism och fake news, säger Git Scheynius.
Regionanställd tog emot muta
En anställd inom Region Kronoberg döms för att ha tagit emot en muta i form av två verktygsskåp som tillsammans var värda cirka 25 000 kronor.
Öppen fråga vems budget det blir
Om regeringsbildningen drar ut på tiden blir det övergångsregeringen som måste lägga en budget. Trots att den förväntas att inte ta några politiska initiativ, kan vi få en situation där den måste verkställa en budget full med just sådana. Övergångsreger
Polisen gör tillslag mot illegal arbetskraft
Under tisdagen genomför polisen i Bohuslän en stor razzia mot företag i utpekade riskbranscher. – Vi är många myndigheter som samverkar i dag och vi har fått tips på företag där de, enligt tipsarna, använder sig av illegal arbetskraft, säger Stefan Kristiansson, polischef i Uddevalla.
Hemtjänstpersonal kan få körkort betalt
Många som jobbar inom hemtjänsten saknar körkort. Det vill Ånge kommun ändra på. Kommunalrådet hoppas att tio anställda ska kunna erbjudas körkort innan årsskiftet.
Fastighetsmarknaden fortsätter att mattas av
Färre sålda småhus, och långsammare ökning av inteckningarna. Fastighetsmarknaden fortsätter att mattas av under tredje kvartalet i år, enligt färska siffror från Lantmäteriet.
Mångfaldig allsvensk SM-guldvinnare häktad för våldtäkt
Mannen nekar till brott.
Svensk föll överbord utanför Danmark – tillståndet kritiskt
Under tisdagsmorgonen föll en svensk man i 50-årsåldern överbord från ett färja utanför Gedser i Danmark. Mannen räddades senare ur vattnet, men hans tillstånd uppges vara kritiskt.
”Att ta en joint är inget man gör i skymundan längre”
Fältassistenten Stina Fager oroas av det växande droganvändandet bland unga i Lund.
Överklagan i Fittjafallet dras tillbaka
Den omtalade gruppvåldtäkten i Fittja i Botkyrka kommun söder om Stockholm kommer inte att få någon prövning i hovrätten. Kvinnan i fallet drar tillbaka sin överklagan, då ännu en process skulle vara för tuff för henne. "Hon klarar inte det i dag. Att ä
Created by the RSSMix
News Wizard