Efter UG:s granskning – Moderaterna i norra Tjust vill peta Harald Hjalmarsson
Moderaterna i norra Tjust har inte längre förtroende för Harald Hjalmarsson efter de uppgifter som kommit fram i SVT:s Uppdrag granskning.
Säsongen över för SSK – Pernhem summerar
I söndags spelade SSK säsongens sista match, de besegrade Pantern på bortaplan och det blev Södertäljes fjärde raka vinst i slutspelsserien. Trots lika många poäng som Oskarshamn blev det en andra plats och därmed är säsongen över för SSK.
Kungasten nedklottrad – länsstyrelsen polisanmäler miljöbrott
Kungastenen i Lyckeby har utsatts för sabotage – den inhuggna autografen i guld är nedsprayad i rött med texten ”Fuck” och två hakkors. Nu polisanmäler länsstyrelsen händelsen som miljöbrott.
Tidslinje: Sarkozy och Kadaffis sedelväskor
Misstankarna mot Frankrikes förra president Nicolas Sarkozy handlar om misstänkt valfusk och hans relation till Libyens förra ledare Muammar Kadaffi.
Cyklist påkörd vid Botaniska trädgården
Olyckan ska ha skett längs med Olshögsvägen i Lund.
Ny brevbombexplosion – paketet skulle till Austin
Ett paket har exploderat på Fedex postterminal i Schertz, Texas. En person har skadats, uppger räddningtjänsten i San Antonio, rapporter AP.
Hållbar politik bortom valrörelsen
Misstänkte 45-åringen häktad för mord
Även en 40-årig man har begärts häktad
Lunds djursjukhus kan bli årets djurklinik
Djursjukhus är en av sex finalister till utmärkelsen "Årets Djurklinik 2018".
FN kritiserar Turkiets undantagstillstånd
FN uppmanar Turkiet att avsluta det undantagstillstånd som pågått sedan juli 2016 och lett till omfattande kränkningar av mänskliga rättigheter, bland dem gripanden av runt 160 000 personer och avskedande av lika många tjänstemän, ofta helt godtyckligt.
Misstänkt brevbomb exploderade på terminal
En person skadades när ett paket på en postterminal i Schertz i amerikanska Texas exploderade. Paketet tros ha varit på väg till Austin i samma delstat, skriver Washington Post. Den skadade var anställd på en av företaget Fedex terminaler. Skadorna besk
Så vet vi att människan påverkar klimatet
Hur kan den stora majoriteten av forskarna vara så säkra på att det är människans aktiviteter som ligger bakom den globala uppvärmningen och inte naturliga växlingar? Solen till exempel driver ju hela planetsystemet och även vädret på jordklotet.
Sverige vill fortfarande ha Saliba utlämnad
Sverige försöker få Libanon att lämna ut morddömde Martin Saliba. Det saknas ett utlämningsavtal för att lämna ut dömda eller misstänkta kriminella personer mellan länderna men nu vill Sverige göra ett undantag enligt GT.
Linde gläds över "vit rök" kring brexit
Beskeden om en färdig brexituppgörelse med Storbritannien kring övergångsperiod, finansiella åtaganden och medborgarnas rättigheter får EU-minister Ann Linde (S) att andas ut. Även om Irlandsfrågan fortfarande är olöst. EU-ministern talar i rubrikform p
Köping i framkant med demensvård
Vården av demenssjuka är något Köpings kommun ligger i framkant och jobbar mycket med.
Norges justitieminister avgår
Norges justitie- och invandringsminister Sylvi Listhaug, som företräder Fremskrittspartiet, avgår. Det innebär att en hotande norsk regeringskris kan ha avvärjts.
Minskad optimism för tysk ekonomi
Stämningsläget i den tyska ekonomin var sämre än väntat i mars jämfört med månaden före, enligt institutet ZEW:s månatliga mätningar. Indexet, som mäter investerares och analytikers förväntningar, sjönk till 5,1 i mars jämfört med 17,8 i februari. Analy
Vapenamnestin: Flest vapen i regionen inlämnade i Dalarna
Den vapenamnesti som började 1 februari har nu pågått i tre månader. I Dalarna har totalt 229 vapen och vapendelar lämnats in, vilket är mest i regionen.
Flera kommuner väljer bort skolbio
Flera kommuner väljer bort skolbio för filmvisning i klassrummen, det visar en rapport från Filminstitutet. Samtidigt visar resultatet att de kommuner som arrangerar skolbio engagerar sig i andra kulturprojekt i högre grad, som musei- och teaterbesök. A
Jan Fridegårdspriset till poeten Jila Mossaed
Jan Fridegårdspriset 2018 tilldelas poeten och författaren Jila Mossaed.
Created by the RSSMix
News Wizard