Här är superfällorna som ska utrota minken
I sommar sjösätts ett nytt EU-finansierat projekt för att stoppa minken i Umeälven. Totalt sätts 300 nya fällor ut för att få bukt med skadedjuren.
Magstarkt många borta av samma anledning
Tomas Nilsson om ett oroande sjukdomsläge i Sotji.
Hemlagad rätt bakom dansk botulism
Det var en hemmalagad rätt som låg bakom den allvarliga matförgiftning som drabbade elva personer i Danmark förra helgen, uppger danska motsvarigheten till Livsmedelsverket, Fødevarestyrelsen, i ett pressutskick. Sex av de elva fick föras till sjukhus f
Cassavetes gör film om Ramones
Biografin "I slept with Joey Ramone" ska bli film. Det är regissören Nick Cassavetes som ska ta boken från 2009 till vita duken, skriver The Hollywood Reporter. Boken skrevs av Joey Ramones bror Mickey Leigh och utspelar sig under punkens tidiga år, där
Mer forskning när Malmö universitet satsar på nya program
Ska hjälpa universitetet att tydligt profilera sig.
Uppsalabor redo för matchen i Sotji
VM-festen fortsätter för Uppsalaborna som är på plats i Ryssland. Första anhalten var Niznig Novgorod, nu är platsen Sotji.
Malmöbon Marion: ”De ska inte skrämma mig”
Natten till fredagen skedde det fjärde mordet på lika många dagar i Malmö. En 24-årig man sköts till döds vid Lindängsplan. – Men man ska inte visa sig rädd, säger Marion Göransson, boende på Lindängen.
Midsommarfirare intog Bulltofta
Rädisor. Lax. Jordgubbar. Och broccoli. Sydsvenskan dök ner i picknickkorgarna.
Polisen söker efter försvunnen flicka
Polisen söker just nu efter en flicka i 15-årsåldern i Falköpingstrakten. – Hon försvann från sitt hem i går kväll, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Ovanligt lugnt i trafiken
Som vilken vanlig vardag som helst – så kan trafikläget under midsommarafton i länet sammanfattas.
Eskilstuna får 20 miljoner till promenadstråk
Planen att bygga ett gångstråk genom centrum och förbi högskolan har varit en plan länge. Nu har kommunen fått ett bidrag av Trafikverket som kan höja ribban på projektet. Men de kommer med motkrav i form av nya detaljplaner och cykelbanor.
Fler lyckade häckningar för kungsörnen
Enligt en ny norsk mätmetod som nu har börjat användas i Sverige ser det nu ut att bli fler lyckade häckningar för kungsörnen. I stället för att som tidigare kontrollera alla de 250 revir som finns i Sverige, intensivinventerar man nu istället specifika områden. Man använder sedan data från dessa områden och gör en uträkning för hela landet.
Bildextra: Midsommarfirande på Soldattorpet i Limhamn
Trots lite regn i början regn kom cirka 1400 personer till det traditionella midsommarfirandet.
Tidiga sommaren höll på att skapa blombrist
I Stora Skedvi samlades ett 30-tal bybor och tillresta på midsommaraftonens förmiddag för att klä årets stång med blommor.
Svenska spelare sjuka inför Tysklandsmatchen
Sverige störs av sjukdomar inför VM-matchen mot Tyskland.
Etnologen: Fotbollen är en plats utanför det vanliga livet
Supportrar har en gemenskap där man får lov att visa känslor, menar forskaren Katarzyna Herd.
Quiz: Vad vet du om midsommar?
Men vad vet du om traditionen, maten, lekarna och dansen?
Traditionsenligt firande i Sannahed
Midsommar är här och på flera håll i länet firas dagen. I Sannahed startade de traditionsenliga festligheterna vid lunchtid, trots att regnet låg i luften.
Gruppsegern i sikte för Mexiko
Stilla flyter Don – även om de mexikanska fansen i Rostov är allt annat än lugna. Efter segern mot Tyskland hoppas Mexiko ta greppet om gruppsegern genom att även besegra Sydkorea. Redan på morgonplanet från Moskva på midsommarafton hörs ett högljutt he
Så rustar polisen inför kvällen
Midsommarafton är här och polisen rustar för den kommande kvällen med att vara synliga för medborgarna på Västkusten. – Det kommer att bli en hel del familjetragedier. Det blir det dessvärre varje storhelg, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.
Created by the RSSMix
News Wizard