Riksväg 23 avstängd efter trafikolycka
En personbil sidokrockade med en lastbil på riksväg 23 i höjd med Tofta i Växjö kommun under tisdagsmorgonen. Vägen är helt avstängd i båda riktningar.
(C) vill ha sjukhuschef i Örnsköldsvik
Centerpartiet går till val på att skrota den kritiserade länsklinikorganisationen. Istället vill man inrätta en egen sjukhuschef i Örnsköldsvik.
Sommarhettan dålig för trädgårdsbranschen
Vårens och sommarens hetta kylde av svenskarnas intresse för att odla och fixa med trädgården; 2018 har hittills inte varit något bra år för trädgårdsbranschen, skriver Göteborgs-Posten. – Jag tror helt enkelt att det varit för varmt, folk har nog valt
Iran avtäcker nytt stridsflygplan
Iran har presenterat ett nytt stridsflygplan, rapporterar den statliga iranska nyhetsbyrån Tasnim. Flygplanet, som avtäcktes i presidenten Hassan Rohanis närvaro, heter Kowsar och är enligt Tasnim helt Irantillverkat. I helgen flaggade den iranske försv
Anlagd brand på Kvarngärdet
Brännbar vätska hade hällts ut på en uteplats vid en bostad på Liggargatan i Uppsala och tänts på. Det kan finnas en koppling till knivskärningen dagen innan, då en 17-åring avled.
M:s partisekreterare om Hanif Bali: ”Klart sådant här skymmer valdebatten”
Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer träffade under måndagskvällen Tidningsutgivarnas vd Jeanette Gustafsdotter efter riksdagsledamoten Hanif Balis (M) publiceringar om Dagens Nyheter i sociala medier. – Vi hade ett väldigt bra samtal där vi dels pratade om hat och hot mot journalister och medier, säger M:s partisekreterare.
Satsning på fartkontroller utanför skolor i veckan
Den här veckan gör polisen sin årliga trafikkontroll kring skolor och förskolor. Runt de flesta skolor är hastigheten begränsad till 30 kilometer i timmen.
Kartläggning ska minska viltolyckorna
Hittills i år har nästa 35 000 viltolyckor rapporterats till polisen och varje år dör mellan fem och tio personer i olyckor med vilt i trafiken. Nu kartlägger Trafikverket vilka vägsträckor som behöver bli säkrare för att minska olyckorna, rapporterar E
Trafikolycka ger köer på E4:an vid Kungens kurva
Flera bilar har krockat i norrgående riktning på E4:an vid Kungens kurva. Olyckan innebär stor påverkan på trafiken med långa köer som följd.
Brottsmisstanke mot kommunanställd granskas av åklagare
Åklagare kommer att leda utredningen av mannen som misstänks för att ha missbrukat sin tjänsteställning inom Luleå kommun.
Otrygghet fick elever att sluta gå till skolan
Skolinspektionen har utrett situationen för två elever med eskalerande frånvaro i Vindeln. Nu kritiseras kommunen för att inte ha agerat tillräckligt aktivt.
Inte uppgiven men förbannad
Kenneth Hermele svarar Andreas Bergh i klimatdebatten.
Rätten stoppar kommunens beslut att sparka omstritt skyddsombud
Läraren får nya uppgifter som utredare – med placering på ett äldreboende.
Som en älskad film
Maria Küchen läser Jonas Bergh.
Nya bränder i Karlskoga
Under natten har det brunnit i Karlskoga igen, vilket är andra branden på en vecka. I natt brann en container och en bil på Sandviksvägen. – Vi misstänker att bränderna är anlagda, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.
Singelolycka med älg
En personbilsförare krockade vid 05:30 på tisdagsmorgonen med en älg på väg 126 utanför Moheda.
Snabbkoll på nattens nyheter
Snabbkoll: Detta hände när du sov.
Hanif Bali svarar efter vapenbilderna
Moderata riksdagsledamoten Hanif Bali kommenterar nu situationen som uppstått sedan han publicerat bilder av sig själv med vapen på Facebook. Det handlar om två bilder, varav han plockat bort en. "Det är alldeles uppenbart för mig att medierna gör sig d
Linköpingsduo sätter press på ishockeyförbundet
Fler landslagsspelare kan tvingas tacka nej till spel för Damkronorna av ekonomiska skäl. Nu sätter lagkaptenerna och LHC-spelarna, Pernilla Winberg och Emilia Ramboldt, press på ishockeyförbundet.
Gudrun Schyman: ”Inte en fråga om – utan när”
Feministiskt Initiativ etablerar sig på allt fler orter.
Created by the RSSMix
News Wizard